Knowledgebase: Dokument og Kvitteringer
Print til pdf format - Tips.
Posted by Trond JC, Last modified by Chris S. on 25 January 2022 02:14 PM

Her er noen linker til hvordan du kan printe pdf filer fra nettleseren:

• Windows 10:
    1. Under Skriver eller Destinasjon velger du Skriv ut som PDF eller "Print as PDF".

2. Klikk på Skriv ut,

3. og et vindu åpnes som ber deg om å gi tittelen til den nyopprettede PDF-filen.

4. Finn mappen du vil lagre filen i.

5. Navngi filen, dvs. selger og ordrenummer.

6. Klikk Lagre for å lagre dokumentet som PDF.

NB: Windows 10s nye Print to PDF-funksjon vil fungere i alle programmer du kan skrive ut fra.

• Apple Mac:
    1. Klikk på Fil i menylinjen.

2. Klikk på Skriv ut.

3. Forhåndsvisning. Vurder formateringen og margene, akkurat som du ville gjort for en vanlig fysisk utskriftsjobb.

4. Gjør eventuelle nødvendige justeringer.

5. Trykk på PDF-knappen.

6. Klikk Lagre som PDF.

7. Velg en plassering for å lagre filen.

• Adobe Acrobat for de fleste OS:  last ned Adobe Acrobat Reader DC
    1. Åpne en fil i en hvilken som helst applikasjon med utskriftsmulighet.

2. Velg Fil > Skriv ut.

3. Velg Adobe PDF fra listen over skrivere i utskriftsdialogboksen.

4. Klikk på Skriv ut for å bruke Acrobat PDF-skriveren.

5. Klikk på OK og oppgi et nytt filnavn for PDF-filen. Lagre på ønsket plassering.

NB:
har du Windows PC, er det fint om du IKKE sender oss .xps filer, standarden er på vei ut og vi kan ikke alltid åpne disse filene.