Knowledgebase:
Hvordan fungerer tjenesten?
Posted by Trond / Admin, Last modified by Trond JC on 08 March 2022 09:17 AM

Når du registrerer deg i vårt kundesystem får du en service som består av:

  • Jetcarrier Mailbox i Newark, Delaware, en "Postkasse / Gods mottak" for dine bestillinger. 
  • Gunstig frakt av varer fra USA til Skandinavia
  • Ingen fortollingsgebyr(1), prisen er inkludert i frakten (mva + evt tollsats tilkommer utfra vareverdi).
  • Levering til nærmeste postkontor(dagtidsadresse dersom for tung eller for stor for Posten).


Du kan bestille varer fra de aller fleste amerikanske butikker og privatpersoner. Du kan også benytte adressen din for å sende eget gods som f.eks flyttegods eller motta gaver(2).

Ved utsjekking fra en butikk oppgir du at varene skal sendes til din amerikanske adresse. Du må som regel fylle inn din hjemmeadresse og kredittkort-data i tillegg for at varen skal bli betalt.

Når du har bestilt en vare må du forhåndsmelde den eller "booke" den i vårt system. Dette gjør du enklest ved å logge inn, fra "Min konto"-siden finner du de nødvendige verktøy for å booke. Fyll inn nødvendige data. Disse data benyttes blant annet for at du skal kunne spore pakken din i systemet vårt og at vi skal fortolle varene.

Ved privathandel er det samme krav til dokumenter; få selger til å legge ved kvittering evt e-poste en kopi til deg. Er det auksjon kan det rekke med auksjonsnummeret eller en utskrift fra f.eks Paypal.

For å sikre at dine pakker ikke blir forsinket ønsker vi at du laster opp kvittering, mer info om dette finner du på våre nettsider på side "2" etter at du har booket en pakke.

Etter at varene er kommet til Norge blir de fortollet og levert med Posten/PostNord til ditt nærmeste utleveringssted eller PostNord til den adressen du har registrert som dagtidsadresse.

Flysendinger faktureres etter de er sendt fra oss i Halden. Sjøsendinger faktureres ca 10 dager før de ankommer oss i Halden og må betales før pakkene sendes videre innenlands i Norge. Du vil da få en e-post som forteller at du har en åpen faktura på din konto. Du finner all relevant info på din konto for å utføre betalingen.

Vi transporterer også kjøretøy fra USA, her er hovedregel at MC, ATV og små kjøretøy leveres i Terminalen i Delaware mens biler og båter transporteres direkte til eksport havnen.

1) - Enkelte oppdrag vil likevel ha fortollings gebyrer, disse unntakene står det spesifikt om på våre nettsider.
2) - Gavesendinger, det er strenge krav og vi følger reglene til Tollvesenet.